BRA flyger dagligen till Östersund

BRA utökar flygtrafiken till och från Östersund. Foto: Bra

På grund av stadigt ökad efterfrågan på flygresor från Östersund efter pandemin, utökar flygbolaget BRA flygtrafiken från Åre Östersund Airport till Bromma Stockholm Airport till daglig service. Efter att med anledning av pandemin dragit ned antalet avgångar rejält under en period kommer flygbolaget BRA att inleda en förnyad satsning på linjen genom att utöka flygtrafiken från nuvarande tre dagar per vecka till sju dagar per vecka.

– Det är med glädje jag välkomnar flygbolaget BRAs utökade tidtabell och satsning på regionen. Tillväxten och utvecklingen av regionen är beroende av alla trafikslag och där har flyget en viktig roll att fylla. Att BRA beslutat att erbjuda en förbättrad tillgänglighet är mycket positivt och tillskottet till flygplatsens befintliga trafikprogram är efterfrågat av både det lokala näringslivet och privatresenärer. Jag ser hoppfullt fram mot ett ökat samarbete och nästa steg i BRA utveckling av trafik till länet, säger Peter Fahlén, flygplatschef Åre Östersund Airport, Swedavia.

– Vi har under våren och sommaren haft en ökad efterfrågan på flygresor mellan Jämtland och huvudstaden som lett fram till att vi nu försiktigt stärker trafiken igen och adderar fler avgångsdagar. Vi hoppas att det ska uppskattas av Östersundsresenärerna och vi är öppna för att öka ytterligare om detta visar sig vara lyckat, säger Martin Erkenborn, kommersiell chef på BRA.

 I samband med att den dagliga flygtrafiken på Östersund startar blir det också åter möjligt att flyga via Bromma till BRAs övriga åtta destinationer i Sverige; Göteborg, Halmstad, Kalmar, Malmö, Ronneby, Visby, Växjö och Ängelholm. BRA är ensamma om att trafikera sträckan till Bromma och den utökade trafiken kompletterar det befintliga linjeutbudet till Stockholm Arlanda och Umeå.