Sesol bygger centrallager i Södra Stigamo

Fastigheten får ett centrallager på cirka 14 500 kvadratmeter. Bild: Sesol

Sesol har tecknat avtal för nybyggnation av ett nytt huvudkontor på Södra Stigamo i Vaggeryds Kommun. Med en total yta på strax över 26 000 kvadratmeter kommer den framtida fastigheten vara placerad längs med väg E4 och bli ett landmärke för utvecklingen inom grön energi i Sverige.

Fastigheten som namngetts till The Park ska i framtiden husera över 400 kontorsplatser. Den kommer även att utrustas med ett centrallager på cirka 14 500 kvadratmeter som ska förse alla kontor i Sverige samt cirka 100–150 lokala solcellsmontörer och elektriker med material. Inom några år är planen att cirka 500–550 medarbetare utgår från huvudkontoret på Södra Stigamo.

– Vi är oerhört stolta över att kunna presentera denna nyhet för främst våra medarbetare. Med det nya huvudkontoret, som andas innovation och teknik, kan vi erbjuda våra medarbetare en helt unik arbetsplats. Vi är extremt måna om vår arbetsmiljö och företagskultur och nu lyfter vi dessa till helt nya nivåer. Detta kommer att gynna samtliga kontor i Sverige, då både nyanställda och nuvarande medarbetare kommer att utbildas på vårt huvudkontor, säger Victor Salomonsson, vdoch medgrundare av Sesol.

Det första spadtaget tas i juli 2022 och tillträde beräknas kunna ske under Q2 2023. Utöver det nya huvudkontoret på Södra Stigamo har Sesol & Sekraft fullservicekontor på nio andra orter i landet.