Kronans Apotek inleder samarbete med Gordon Delivery

Kronans Apotek inleder samarbete med Gordon Delivery för hemleveranser av kylda läkemedel. Foto: Gordon Delivery

Varje månad får runt 600 000 hushåll runt om i Norden sina matkassar hemlevererade av last mile-företaget Gordon Delivery. Tillsammans med Kronans Apotek breddar man nu erbjudandet till att inkludera hemleveranser av kylda läkemedel. Tillsammans med Gordon Delivery blir Kronans Apotek nu först i Sverige med hemleverans av kylda läkemedel i en aktiv, obruten kylkedja.

– Vi har valt att fokusera på en bred, geografisk täckning och ser det som vår uppgift att säkerställa en jämlik tillgänglighet av livsviktiga läkemedel, säger Hannes Hasselrot, VD på Kronans Apotek

– Hos våra kunder finns en stor efterfrågan på hemleverans av kylda läkemedel, och vi är mycket glada att tillsammans med Gordon Delivery kunna erbjuda det, oavsett om man bor i stad eller glesbygd, säger Cecilia von Stockenström, Affärsutvecklare e-handel, Kronans Apotek.

Gordon Delivery täcker större delen av den nordiska marknaden och erbjuder skräddarsydda tjänster för leveranser med obruten kylkedja.

– Till skillnad från många andra last mile-aktörer är vi inte begränsade till att leverera i storstäder utan når över 90% av alla invånare i Sverige, säger Andreas Furu, säljchef på Gordon Delivery.

För att säkerställa att leveranserna håller en jämn, kyld temperatur använder Gordon Delivery sig av en så kallad aktiv kylkedja; alla terminaler är kylda och hela fordonsflottan består av kylbilar. Med den egenutvecklade temperatursensor HotBot kan trafikledningen följa temperaturen i fordonen i realtid och agera direkt om ett problem skulle uppstå. För Kronans Apotek innebär det att man kan minska på mängden förpackningar, minska vikten av det som behöver transporteras och slipper hantera flöden av stora kylväskor.

– Med vår aktiva kylkedja kan kunderna känna sig helt trygga med att läkemedlen kommer fram på både ett säkert och klimatbesparande sätt. Det känns oerhört roligt att tillsammans med Kronans Apotek erbjuda en tjänst som underlättar vardagen för många människor, säger Andreas Furu, Gordon Delivery.