Bzzt och ICA inleder samarbete kring fossilfria leveranser

Hemleverans i innerstan bokas via ICA Pronto-appen. Foto: ICA

Nu inleder last mile-bolaget Bzzt ett samarbete med ICA som nylanserar ”ICA Pronto” – en tjänst som erbjuder snabb hembeställning av matvaror direkt från lokala ICA-butiker. Nylanseringen av ICA Pronto är ett pilotprojekt inom ICAx, ICA Gruppens innovationshub, där det för närvarande testas olika typer av lösningar för att förse kunder med mat på ett snabbt och miljövänligt sätt.

– Q-commerce är en spännande marknad och på ICAx testar vi detta då vi vet att det är något som många kunder efterfrågar. Vi har valt att samarbeta med Bzzt då de kör sina fordon på förnybar el och att minska utsläppen från transporter är en central del av ICAs arbete mot netto noll. Dessutom så erbjuder Bzzt snabba leveranstider vilket är viktigt för kunderna, säger Samuel Young, ansvarig för ICAx.

Tjänsten, som innebär hemleverans från 30 minuter i innerstan, bokas via ICA Pronto-appen. För Bzzt är det lika viktigt att bevisa att bolagets erbjudande handlar lika mycket om kvalitet som snabbhet i leveranserna.

– Den här marknaden spås en enorm tillväxt och jag tror ICA kan leda den. Tillsammans kan vi skapa spännande tjänster för hemleverans, och vi kan göra det med tydliga miljöfördelar jämfört med alternativen, säger Jonathan Lannö, Chief Business Officer på Bzzt.

Projektet inleds med en pilot i innerstan i Stockholm med start utifrån butiken ICA Supermarket Vanadis. Detta innebär att kunder som bor i innerstan inom 3 km från butiken kommer att kunna utnyttja den snabba leveranstjänsten initialt.

– Våra kunder vill ha den här typen av service och då vill vi självklart erbjuda det. I Bzzt har vi hittat en leverantörspartner som kan uppfylla våra krav på snabbhet, flexibilitet och inte minst hållbarhet, säger Carl Schartau, Handlare ICA Supermarket Vanadis.