iBoxen passerar 1 000 leverans­boxar i Sverige

Idag finns iBoxens 1 009 leverans­boxar i 45 av de största kommunerna i Sverige. Foto: iBoxen

iBoxen placerade ut de första leverans­boxarna på Södermalm i Stockholm i mars förra året. Nu, drygt ett år senare, finns 1 009 leverans­boxar i 45 av Sveriges kommuner. Via iBoxen kan e-handlare just nu nå cirka 40 procent av Sveriges befolkning.

– 1 000 boxar är en viktig milstolpe och samtidigt är det bara början på iBoxens resa. Vi har full finansiering att fortsätta att utveckla en helt ny infrastruktur med leverans­boxar med en unik tillgänglighet, säger Tim Jörnsen, vd för iBoxen.

Svensk Handel spår att e-handeln kommer stå för 40 procent av den totala detaljhandeln år 2030. Idag är motsvarande siffra 16 procent. Det innebär att framtidens paket­volymer kommer ställa till stora problem om det inte finns tillräckligt med hållbara leverans­alternativ.

iBoxen samarbetar med kommuner, fastighetsägare, transportbolag och en mängd andra aktörer för att kunna fortsätta att skala upp infrastrukturen. iBoxen, som är den enda boxlösningen som är öppen och tillgänglig för alla transportbolag, har redan avtal med tio av Sveriges största transportbolag* och inom kort tecknas ytterligare två avtal.

– Alla våra samarbetspartners ser ett stort värde i den samhällsinfrastruktur som vi utvecklar. Och transportbolagen är måna om att kunna erbjuda sina e-handlares kunder ett helt nytt och bekvämt leverans­alternativ i form av iBoxen, säger Tim Jörnsen.

Flera andra spännande användningsområden har dykt upp, bland annat inom sjukvård, servicelogistik, samt som click and collect-lösning.