Nu lanseras hållbar mikromobilitet på Gotland

Nu blir det lättare att färdas grönt på Gotland. Foto: Europcar

Genom projektet "Gröna Gotland" vill Europcar erbjuda kunder hållbar mobilitet på Gotland.

– Vi gör nu en satsning på att erbjuda flera hållbara alternativ för de som vill ta sig till och från flygplatsen men också för de resenärer som vill upptäcka hela Gotland. Alla som reser till Gotland passerar Visby kommer ha möjlighet att ta del av vår gröna satsning. Jag tror det här initiativet kommer uppskattas för att vi utmanar de traditionella sätten att ta sig runt Gotland på, säger Adam Rudelius, stationschef på Europcar i Visby.

Projektet "Gröna Gotland" innebär att mer än varannan av Europcars bilar på Gotland kommer vara laddbar. I anslutning till Visby Flygplats kommer det även erbjudas uthyrning av elmotorcykel, elsparkcykel och elcykel där eldrivna motorcykeln SEAT MÓ har en räckvidd på 137 km och är ett smidigt och lätt sätt att ta sig fram på.

– Gröna Gotland är ytterligare ett projekt som ligger helt i linje med vår 2025-strategi. Vi vet vart vi ska och vi fortsätter att jobba mot att skapa en hållbar delad mobilitet för alla, oavsett om det är i storstad, på landsbygd eller på Gotland, säger Pernilla Andersson, HR-Chef och en del av Europcars ledningsgrupp.