EBJ Logistik förvärvar ett fjärde bolag

1337 Logistics säljs. Foto: 1337 Logistics

EBJ Logistik förvärvar sitt fjärde bolag och stärker upp sin närvaro längs med E4:an.

– Att förvärva 1337 Logistics innebär att vi kompletterar vårt erbjudande med en hög grad av automation. Tillsammans med våra andra anläggningar kan vi skapa stora mervärden för våra kunder, kommenterar Anders Christiansen, vd BLL Lager & Logistik.

Sedan starten år 2021 har företaget förvärvat tre anläggningar i Båstad, Vaggeryd och Ljungby – samtidigt som man bygger en ny anläggning i Kungsbacka som ska stå klar under senare delen av 2022, och man disponerar allt som allt 25 000 kvadratmeter logistikyta på de fyra orterna.

– Vi går lite mot strömmen i vår bransch, säger Johan Björklund, delägare på EBJ Logistik. De flesta investerar i gigantiska logistikanläggningar, men vi riktar in oss på en kundkrets som väljer mellan att sköta lagerhantering och distribution själva, eller att lägga ut det på entreprenad. Vi erbjuder flexibla lösningar som innebär att E-handelsföretagen inte behöver binda upp kapital i stora kommersiella fastigheter. Man behöver heller inte lägga kraft på att anställa personal för att få jobbet gjort.