SLP startar bygge i Södertälje

SLP har förvärvat en fastighet i Tveta-Valsta i Södertälje. Foto: SLP

SLP har förvärvat och tillträtt en fastighet i Tveta-Valsta i Södertälje. Fastigheten kommer att bebyggas med en logistikbyggnad med beräknad inflyttning första kvartalet 2023. Fastigheten är på totalt cirka 6 500 kvadratmeter. Alfa Quality Moving är hyresgäst och hyr hela logistikfastigheten fram till 2035. Bashyran uppgår till 6,8 miljoner kronor. Fastigheten medger ytterligare möjlighet att bebygga med 5 000 kvadratmeter. Säljare är Ätteläggen Invest.

– Med färdigt bygglov och upphandlad totalentreprenad har vi möjlighet att snabbt färdigställa en ny logistikfastighet i ett bra läge väster om Södertälje centrum och närhet till E20 och E4. Vi bygger till Alfa Quality Moving som vi har samarbetet med tidigare och som också är hyresgäst i Jönköping. Vi har även god erfarenhet av säljaren genom två tidigare transaktioner, kommenterar Peter Strand, vd på SLP.

– Vi är mycket glada över att SLP väljer att köpa fastigheten och slutföra bygg­projektet, säger Håkan Sundberg, styrelseordförande i Ätteläggen Invest.

SLP har förvärvat fastigheten genom en bolagsaffär. Totalt fastighetsvärde, inklusive totalentreprenad uppgår till cirka 140 miljoner kronor.