Delad mobilitet i Ängelholm

Move About levererar delad mobilitet till Ängelholmshem. Foto: Move About

I Ängelholm förtätas det och det nya kvarteret Stationsområdet håller på att växa fram. Hållbarhet står i stort fokus i det nya området. Byggnaderna har solceller på taken, fastigheterna certifieras enligt miljöbyggnad Silver och tillgång till elbilspool ingår för hyresgästerna som bor för Ängelholmshem. De första bilarna till elbilspoolen rullas ut till Ängelholmshems fastighetsprojekt Nya Saftstationen. Till att börja med är bilarna främst till för hyresgästerna i kvarteret.

– För oss på Ängelholmshem är det viktigt att värna om miljön och vi vill att hållbarhet ska vara en del i allt vi gör. Genom att erbjuda våra hyresgäster tillgång till en bilpool bidrar vi till bra miljötänk både för oss som bostadsbolag och för våra hyresgäster, säger Frida Raeburn, kvartersvärd, Ängelholmshem.

Med närhet till centrum likväl centralstation så främjas ett bilfritt boende i Stationsområdet. Tillgången till bilpool gör dessutom att hyresgästerna med fördel inte behöver äga en egen bil eftersom de kan hyra när de behöver. Att bilarna är eldrivna främjar miljön ännu mer med de minskade koldioxidutsläppen och reducerade bullernivåerna.

– En elbilspool för hyresgästerna är precis det som gör att visionen om en grön och hållbar stadsdel blir konkret och verklig, säger Sara Elmefjärd, projektledare för Stationsområdet på Ängelholms kommun.

Avtalet för bilpool i Ängelholm med Move About innefattar även Ängelholms kommun som under året kommer att starta upp sin egen elbilspool med upp till 8 elbilar. Kommunen satsar på att minska koldioxidutsläppen genom att ersätta delar av sin fossila flotta med delade elbilar från Move About. Elbilarna kommer att kunna bokas av kommunens invånare på kvällar och helger då de inte används av kommunens anställda.

– Vi är glada att tillsammans med Ängelholmshem och Ängelholms kommun kunna starta vår första elbilspool i Ängelholm. Genom att erbjuda bilpool blir det lättare att ta sig fram utan att äga en egen bil och man får dessutom tillgång till alla våra andra elbilspooler runt om i landet. På så vis kan man alltid få tillgång till en elbil laddad med förnybar energi när man behöver det, säger Peter Aldby, Country Manager, Move About Sverige.