Fastighetsutvecklaren Koppartallen startar elbilspool

Koppartallen vill driva på utvecklingen genom att underlätta för människor att köra elbil. Foto: Koppartallen

Tillsammans med företag vars affärsidé är att skapa och förvalta elbilspooler, skapar Koppartallen nu nya koncept för alla sina framtida bostadsprojekt. Områdena har plats för såväl laddplatser som garage med bilar som går att boka via en enkel app. De boende kan välja att ansluta sig till elbilspoolen och betala en fast avgift varje månad för detta. Sedan betalar man per timme och för den el man förbrukar för laddning av bilen när man använder den.

– Jag tror att vi kan göra nytta för både människor och miljö genom att vi i alla våra bostadsområden tillhandahåller en elbilspool för våra boende, säger Katarina Hultqvist, vd för fastighetsutvecklaren Koppartallen.

Service och allt från byte av däck till städning av bilarna sköts genom samarbetet mellan Koppartallen och elpoolsleverantören, vilket blir både bekvämt och ekonomiskt fördelaktigt för hyresgästerna. Bara boka i en app, betala och åka.

– Målsättningen är att våra områden med elbilspool kommer att ha solceller anslutna till laddstolparna vilket gör att våra elbilar i så stor utsträckning som det är möjligt ska drivas av solens energi säger Katarina Hultqvist. Det gör att det kommer att vara både ekonomiskt och miljömässigt hållbart att ansluta sig.

– Vi vill driva på utvecklingen av ett samhälle som drivs av 100 procent förnybar kraft och genom att underlätta för människor att köra elbil och ställa om till en mer hållbar vardag så drar vi vårt strå till stacken, fortsätter hon.

– Finns det önskemål i föreningen så kommer vi också att erbjuda elcyklar i samma pool, avslutar hon. För mig är det här framtidens sätt att tänka mobilitet och service till våra hyresgäster. Elbilspool kommer att vara standard för den som väljer att bo och leva hos Koppartallen.