SLP går på börsen

SLP har på tre år byggt upp en logistikfastighetsportfölj med drygt 70 fastigheter. Foto: SLP

Swedish Logistic Property, SLP, har nu noterat sig på Nasdaq Stockholm. En timme efter introduktionen handlades aktien på knappt 40 kronor, upp nästan 40 procent från teckningskursen som fastställdes till 27 kronor,

Bolaget har på tre år byggt upp en logistikfastighetsportfölj med drygt 70 fastigheter, främst genom förvärv av befinlitga fastigheter och portföljer. Boaget värderades till omkring 6,5 miljarder kronor. Totalt äger SLP 660 000 kvadratmeter logistikyta, från Malmö i söder till Uppsala i norr.

– SLP har gjort en fantastisk resa och vi välkomnar alla nya aktieägare till bolaget. Med SLP:s starka affärsmodell och goda framtidsutsikter kommer bolaget genom noteringen på Nasdaq Stockholm att få ytterligare stöd för att finansiera fortsatt hållbar och långsiktig tillväxt, säger Erik Selin, styrelseordförande i SLP.

– Vi är mycket glada över det stora intresset vi mött från både institutionella och privata investerare. Det starka intresset visar en tilltro till vår affärsmodell att förvärva, förädla och förvalta logistikfastigheter med hållbarhet i fokus. Vi välkomnar alla våra nya aktieägare i bolaget och ser fram emot att i en publik miljö fortsätta generera hållbar värdetillväxt, säger Peter Strand, vd på SLP.