Svenska Retursystem bygger ny logistikanläggning i Vaggeryd

Skissbild på Svenska Retursystems planerade anläggning i Vaggeryd. Bild: Svenska Retursystem

Efterfrågan på livsmedelsbranschens cirkulära lådor och pallar fortsätter att öka. Svenska Retursystem möter efterfrågan och etablerar en logistikanläggning i Vaggeryd och skapar samtidigt nya arbetstillfällen i kommunen.

Svenska Retursystem har i dagarna skrivit kontrakt på att bygga en ny logistikanläggning för tvätt, lagning och kontroll av livsmedelsbranschens lastbärare i Vaggeryds kommun söder om Jönköping. Planen är att den ska vara i drift redan under 2024.

– Vi är oerhört stolta och glada över vår nya anläggning som möjliggör en fortsatt hållbar tillväxt för Svenska Retursystem och för våra kunder. Placeringen i Vaggeryd är noga utvald, eftersom det är en viktig logistisk knutpunkt som säkrar att vi transporterar våra pallar och lådor så korta sträckor som möjligt, säger Hans Byström, inköpschef på Svenska Retursystem.

Anläggningen har en kapacitet att tvätta 70 miljoner lådor och 4 miljoner pallar per år och följer Svenska Retursystems höga standard vad gäller hållbarhet för bland annat energieffektivitet och cirkulära flöden av vatten. Byggnaden uppförs enligt hållbarhetscertifieringen Miljöbyggnad Silver. En av Skandinaviens största solcellsanläggning tar plats på taket med en beräknad årsproduktion på 3,7 GWh.

Etableringen innebär cirka 55 nya arbetstillfällen till hållbarhetssektorn i Vaggeryds kommun.

– Hållbarhetsfrågan ligger oss varmt om hjärtat i Vaggeryds kommun, därför är vi extra glada över att välkomna Svenska Retursystem hit. Vi hoppas också att detta kan inspirera andra företag att tänka mer cirkulärt, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun.