Förvarar utrustning för 1,2 miljoner på Instorage

Dyrt material kräver säker förvaring. Foto: Instorage

Det är inte ovanligt att kunder använder Instorage för att i perioder lagerhålla väldigt värdefulla prylar. Säkerheten är hög, tillgängligheten stor och försäkringen väldigt omfattande.

– Vi har många kunder som förvarar restauranginredning hos oss och det är ofta dessutom väldigt dyra maskiner. Avancerade restaurangkök är ju liksom inte direkt billiga men kunderna känner sig trygga att ha grejerna hos oss, förklarar Marc Skårman, som driver Instorage.

Frågan är dock om någon ställt samma krav på just säkerheten som Kent Paulusson och anledningen finns dels i vad han förvarade, dels i hans bakgrund. Paulusson har nämligen en militär bakgrund av förvarade just grejer av semi-militär kaliber.

– Vi hade en massa sensorer och metalldetektorer och lite andra skrymmande grejer som vi inte hade plats för hemma. Det är inga billiga grejer och värt någonstans runt 1,2 miljoner kronor, men det kändes hela vägen tryggt med Instorage och det är därför vi vågade förvara dem där. Jag gillar deras koncept med kodsystem, bra kontroll vid inpassering och omfattande kameraövervakning, säger han.

– Det är det verkligen. De används för att leta ammunition på skjutfält. Jag jobbade för FN i Irak och sysslade med ammunitionsröjning och var chef för ett program som sysslar med förebyggande åtgärder och ammunitionsproblematik.

– Försvaret drog ner rätt mycket under 1990-talet och därefter och sålde av mycket skjutmark till kommunerna, där det fanns rökgranater och både skarp ammunition och övningsammunition kvar. Så vi har arbetat med att sanera gamla skjutfält och övningsfält.

Värdet på de prylar som används vid dylik sanering uppgår till en bit över miljonen och även om Kent Paulusson vet att de har ett så specifikt användningsområde att de är svåra att sälja på marknaden ville han givetvis förvara dem tryggt och säkert här i Sverige.

– Det var det som avgjorde till Instorage fördel. De är prisvärda, absolut, men framför allt så gillar jag hela deras upplägg. För med min bakgrund kan man lugnt säga att jag har väldigt bra koll på säkerhet och att säkerheten är väldigt viktig för mig. Jag har som sagt jobbat 15 år i Irak och stundtals var det ganska stökigt med kidnappningshot, självmordsbomber och skottlossning, men all min personal överlevde under de där åren och det är något jag bär med mig, säger han.

Värdet på de prylar som används vid dylik sanering uppgår som sagt till en bit över miljonen och även om Kent Paulusson vet att de har ett så specifikt användningsområde att de är svåra att sälja på svarta marknaden ville han givetvis förvara dem tryggt och säkert här i Sverige.