Klimat-Transport tar över terminal på slakthusområdet i Göteborg

Klimat-Transports nya terminal i Göteborg. Foto: Tempcon

Nu har Tempcons dotterbolag Klimat-Transport & Logistik från Helsingborg tagit över verksamheten vid det som tidigare var B Anderssons terminal på det gamla slakthusområdet i Göteborg, strategiskt placerad och lättåtkomlig från E45:an med närhet till övriga trafikflöden i Göteborgsområdet. Terminalen har generösa och välanpassade ytor för hantering av såväl kylt som fryst och torrt gods.

Klimat-Transport har i över 20 år drivit sin terminal och lagerverksamhet i Helsingborg och utvecklat en nära relation till sina kunder. Nu tar man med sig sin kunskap för att utveckla en hållbar verksamhet vid sin nya anläggning i Göteborg. Målsättningen är hög då man vill skapa en högkvalitativ anläggning för livsmedelslogistik i Göteborgsområdet på samma sätt som man idag är verksamma i Helsingborg. Intresset från befintliga kunder till Klimat-Transport har varit stort inför övertagandet.

Två tjänstemän och två terminalarbetare kommer gå över från B Andersson till Klimat-Transport i och med övertagandet av terminalverksamheten med placering i Göteborg. Samtidigt har B Anderssons åkeriverksamhet konsoliderats med Erling Andersson Åkeri och såväl fordon som chaufförer samt viss administrativ personal byter arbetsgivare men utgår även fortsättningsvis från Fiskhamnen i Göteborg. B Anderssons utrikestrafik är från och med den 1 mars en del av Berneco Transport.