Mileway tecknar sju nya hyresavtal

Mileway har signerat sju nya hyresavtal på över 13 000 kvadratmeter. Foto: Mileway

Mileway meddelar att man har signerat sju nya hyresavtal på över 13 000 kvadratmeter i Sverige, och ser samtidigt att logistikföretagens efterfrågan på last mile lokaler fortsätter att öka i hela landet. Avtal gällande två lokaler i Växjö och Helsingborg har skrivits med Instabox Sweden.

Det första avtalet gäller en lokal på 2 100 kvadratmeter i Växjö, som har utrustats med skräddarsydd inredning anpassad för företagets kärnverksamhet. Det andra avtalet gäller ytterligare 600 kvadratmeter i en lokal i Helsingborg, strategiskt placerad mellan centrum och E6:an. Båda fastigheterna ligger nära större vägnät och erbjuder därmed värdefulla kopplingar till viktiga städer, för det växande företaget.

Det tredje avtalet avser en lokal i Enköping för Åhmans Transport & Logistik, ett svenskt logistikföretag och befintlig kund till Mileway. Med ytterligare 3 150 kvadratmeter hyr de nu sammanlagt 4 500 kvadratmeter hos Mileway, som fortsätter att stötta deras tillväxt. Närheten till E18 innebär att fastigheten ligger perfekt till för att nå Stockholm, Västerås och Örebro.

Ytterligare ett avtal har tecknats med GDL Transport & Logistik, ett logistikföretag som finns i flera svenska städer och även de en befintlig kund till Mileway. Det nya avtalet gäller en yta på knappt 500 kvadratmeter i Kalmar. Mileways breda utbud och nära relation till kunden gjorde att de snabbt kunde tillgodose GDL’s behov av ytterligare yta.

Det femte avtalet gäller GN Logistics, ett dotterbolag till GN Transport, som är specialister på lager och distribution. Företaget är redan kund hos Mileway i två andra fastigheter, på deras hemmaplan i Halmstad. Med det nya avtalet får de tillgång till ytterligare 4 400 kvadratmeter i samma område, med smidig åtkomst till E6, mitt emellan Göteborg och Malmö. Mileway har nyligen uppgraderat fastigheten med bland annat LED-belysning och laddstationer för elfordon.

I Örebro har ett hyresavtal om 1 200 kvadratmeter tecknats med ytterligare en befintlig kund, den globala transport- och logistikleverantören DSV Road. Förutom att vara en stad med positiv tillväxt är Örebro ett väletablerat nav för logistik i Sverige, genom sin centrala position och sina utmärkta infrastrukturförbindelser till övriga delar i landet och hela Norden.

Slutligen har Mileway även tecknat ett avtal med en helt ny kund, Eketånga Transport, även det ett Halmstadbaserat logistikföretag. Avtalet innebär att företaget tar sig an 1 400 kvadratmeter i en fastighet i Halmstad nära E6, som därmed är en utmärkt utgångspunkt för transporter mot både Malmö och Göteborg.

– Vi ser ett ökat behov av last mile fastigheter hos logistikföretag över hela Sverige, i takt med att företagen söker lokaler närmare kunder och slutanvändare. De här sju avtalen visar att det inte enbart är ett fenomen som berör Stockholm, Malmö och Göteborg utan även regionstäder, säger

Slutligen har Mileway även tecknat ett avtal med en helt ny kund, Eketånga Transport även det ett Halmstadbaserat logistikföretag. Avtalet innebär att företaget tar sig an 1 400 kvadratmeter i en fastighet i Halmstad nära E6, som därmed är en utmärkt utgångspunkt för transporter mot både Malmö och Göteborg.

– Vi ser ett ökat behov av last mile fastigheter hos logistikföretag över hela Sverige, i takt med att företagen söker lokaler närmare kunder och slutanvändare. De här sju avtalen visar att det inte enbart är ett fenomen som berör Stockholm, Malmö och Göteborg utan även regionstäder, säger Tomas Beck, Country Director Nordics.