25 centerpolitiker i Västerbotten i uppror mot dagens drivmedelspriser

Centerpartister i protest mot drivmedelspriserna. Arkivbild

Dagens drivmedelspriser är oacceptabelt höga. Det hotar att allvarligt försvåra att leva, arbeta och driva företag på landsbygden. Centerpartiet måste i riksdag ta initiativ till att sänka drivmedelskostnaderna för de som bor på den svenska landsbygden. Det menar 25 ledande centerpolitiker i Västerbottten i ett brev till Centerpartiets riksdagsgrupp.

På ett drygt år har drivmedelspriserna ökat med 50 procent. Det är kännbart för den svenska landsbygden, inte minst där avstånden är långa och där bilen/lastbilen är det enda som finns att tillgå för att exempelvis kunna transportera varor eller för att ta sig till och ifrån jobbet. Centerpartiet på lokal nivå i Västerbotten är djupt oroade över utvecklingen.

Det finns en stor förväntan att Centerpartiet ska stå upp för idén om att hela landet ska leva. Eftersom Centerpartiets rötter finns på landsbygden så blir det en naturlig konsekvens att kraven från invånare i våra kommuner är högre på Centerpartiet än på andra partier som normalt sett inte förknippas med dessa frågor och målbilder.