A. P. Moller - Maersk köper Hong Kong-baserade LF Logistics

A. P. Moller - Maersk spänner musklerna i Asien och Stillahavsområdet. Foto: Maersk

A.P. Möller - Maersk har nått en överenskommelse om att förvärva LF Logistics, ett Hongkong-baserat kontraktslogistikföretag inom e-handel och inlandstransporter i Asien-Stillahavsområdet.

– Förvärvet av LF Logistics är en viktig och verkligt strategisk milstolpe på vår resa att bli en global integratör av containerlogistik. Med förvärvet av LF Logistics lägger vi till kritiska resurser i Asien och Stillahavsområdet för att stödja våra kunders långsiktiga tillväxt i Asien och Stillahavsområdet samt kapacitet och kontraktslogistik globalt, säger Sören Skou vd för Maersk.

Med förvärvet kommer Maersk att lägga till 223 logistikcentratill den befintliga portföljen, vilket ger det totala antalet anläggningar till 549 globalt, fördelat på totalt 9,5 miljoner kvadratmeter.

– Med denna flytt kommer vi att öka vårt lager- och distributionserbjudande och svara på våra kunders snabbt växande behov av kontraktslogistik, säger Vincent Clerc vd för Ocean & Logistics på Maersk,

Som en del av avtalet att förvärva LF Logistics kommer Maersk att ingå ett strategiskt partnerskap med Li & Fung för att utveckla logistiklösningar. LF Logistics driver ett omfattande panasiatiskt nätverk och är valet av leveranskedjepartner för företag som vill växa i Asien-Stillahavsområdet. LF Logistics är specialiserat på B2B och B2C distributionslösningar inom detaljhandel, grossist och e-handel.

– Vi inser att för att LF Logistics ska vara en global ledare i branschen är det av största vikt att uppnå skala. Maersk erbjuder den perfekta passformen för våra människor och våra kunder. Det har en betydande närvaro runt om i världen och kommer att använda LF Logistics talangbas och operativa plattform över hela Asien för att bygga ut sitt logistik- och uppfyllandeerbjudande globalt, kommenterar Joseph Phi vd för Li & Fung och vd för LF Logistics.