Speed Group köper Dream Logistics 4PL-verksamhet

Speed Group ägs till 70 procent av Ratos. Foto: Dream Logistics

Logistisk- och bemanningsföretaget Speed Group, som ägs till 70 procent av Ratos, har skrivit avtal med Dream Logistics om att förvärva aktierna i dotterbolaget som erbjuder tjänster inom transport management, så kallad ”fourth-party logistics”, 4PL.

Bolaget har sin bas i Mölndal och förväntas omsätta 100 miljoner kronor år 2022 med cirka 3 procent EBITA-marginal, vilket är i linje med övriga aktörer verksamma inom 4PL. Avtalet Speed Group tecknar innebär förvärv av 80 procent av aktierna, och resterande 20 procent av aktierna kommer fortsatt att ägas av bolagets vd Fredrik Krysén.

– Det här förvärvet är strategiskt viktigt för Speed Group då det möjliggör en breddning av det befintliga erbjudandet med tjänster inom transport management. Det stärker bolagets position på både kort- och lång sikt. Som ägare är vi nöjda med Speed Groups positiva utveckling som kommer i kölvattnet av en ständigt ökande efterfrågan på bolagets tjänster”, säger Christian Johansson Gebauer, ordförande i Speed Group samt President Business Area Construction and Services, Ratos.

 – 4PL-verksamheten inom Dream Logistics, med vd Fredrik Krysén i spetsen, kompletterar Speed Groups tjänsteutbud perfekt. Bolagets kompetens inom logistikkonsulting, transportupphandling och implementering av service- och kostnadseffektiva transportlösningar gör att vi nu kan möta våra kunder med ett ännu större helhetstänk kring hållbara, effektiva och kompletta logistiklösningar, säger Mats Johnson, CEO på Speed Group.