Jungheinrich utökar produktionskapaciteten

Jungheinrich bygger ny fabrik i Chomutov, Tjeckien. Foto: Jungheinrich

Jungheinrich utvidgar produktionskapaciteten genom att bygga en ny fabrik i tjeckiska Chomutov. Från 2023 blir det produktionsstart av skjutstativtruckar i fabriken som är på drygt 37 000 kvadratmeter. Byggstart är satt till 2022. Budgeten för projektet är drygt 60 miljoner euro och byggandet av den nya fabriken kommer att skapa över 350 arbetstillfällen.

Jungheinrich utvidgar sitt produktionsnätverk för framtiden för att möta den fortsatt starka och växande efterfrågan på truckar. Tjeckiska Chomutov valdes för att det ligger i hjärtat av Europa och ger optimal logistik utifrån det. Den nya anläggningen är en central del i att möta tillväxtmålen i Jungheinrich’s “strategi 2025+“ och bidra till högre effektivitet och lönsamhet.

Sabine Neuß, Chief Technology Officer för Jungheinrich AG, säger: “Efterfrågan på Jungheinrich-truckar växer kontinuerligt och vår produktionskapacitet behöver utökas motsvarande. Den elfte Jungheinrich-fabriken som etableras i Chomutov blir en av de modernaste produktionsanläggningarna för truckar i världen. Detta kommer hjälpa oss växa hållbart och lönsamt samt öka Jungheinrich’s konkurrenskraft långsiktigt.”

Den nuvarande produktionen av skjutstativtruckar vid fabriken i Norderstedt i Tyskland kommer gradvis att flyttas till den nya fabriken i Chomutov, med start under 2023. Kapacitet som frigörs i Norderstedt-fabriken kommer användas till att möjliggöra vidare tillväxt. Jungheinrich kommer att bredda sitt produktionssortiment i Norderstedt-fabriken och utöka med delar till höglyftande plocktruckar, som används mycket inom den ständigt växande e-handeln.