Kyl- och Frysexpressen inviger ny logistikterminal i Luleå

Kyl- och Frysexpressen förser hela Norrbotten fräscha livsmedel. Foto: Kyl- och Frysexpressen

Logistikföretaget Kyl- och Frysexpressen Nord har invigt en ny en ny logistikterminal i Luleå. Med etableringen kommer Kyl- och Frysexpressen Nord närmare sina kunder i Norrbotten och kan erbjuda leverans ut till kund sex dagar i veckan. Den nya terminalen möjliggör även effektivare transporter genom ökad samdistribution och därmed minskat antal lastbilar på väg.

Den nya terminalen är drygt 4500 kvadratmeter. Den rymmer kyl- och fryslager, kontor samt ytor för tomgods. Härifrån kommer hela Norrbotten att förses med fräscha livsmedel och dagligvaror sex dagar i veckan. Bland kunderna i den nya logistikterminalen finns Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln - Coop, Ica och Dagab.

Med terminalen i Luleå kommer vi närmare våra kunder i Norrbotten. Vi ökar vår tillgänglighet och kan även erbjuda ett mer komplett erbjudande än tidigare - helhetslösningar som omfattar både lagring, terminalhantering, fjärrtransporter och distribution. Etableringen är också viktig för att stärka vår position som Norrlands främsta logistikbolag inom tempererat gods, säger Jon Widell, vd på Kyl- och Frysexpressen Nord.

Den största kunden i Luleåterminalen blir Coop. Terminalen kommer att hantera Coops alla långväga varor från centrallagret i Mälardalen samt bli en uppsamlingspunkt för mat från lokala producenter i Norrbotten.

Med en omlastningspunkt i Luleå kommer vi få bättre effektivitet i våra transporter som kan gå med full last hela vägen från Mälardalen till Luleå utan ompackning. Samtidigt kommer vi ge de lokala producenterna en större närhet när de kan sampackas med centrala varor i Luleå. Det blir både tidsmässiga och kostnadsmässiga vinster med satsningen i Luleå, säger Örjan Grandin, vd för Coop Logistik.

Med terminalen i Luleå hoppas Kyl- och Frysexpressen öka sin konkurrenskraft i regionen och attrahera nya kundsegment. Nu går de första leveranserna ut från logistikterminalen till kunder i hela Norrbotten. Från Piteå i söder till Kiruna i norr.