Dematic tar miljonkontrakt i Finland

Dematic installerar automatiserad supply chain-lösning hos K-Citymarket Ruoholahti i Helsingfors. Foto: Dematic

Dematic har vunnit ett kontrakt värt flera miljoner euro med en ledande finsk  livsmedelsleverantör för att installera en automatiserad supply chain-lösning hos K-Citymarket Ruoholahti i Helsingfors. Lösningen, som installeras av Dematic, kommer att innehålla Dematic Micro-Fulfilment-systemet med AutoStore-teknologi. Bygget är det första orderhanteringssystem som byggs på plats i en livsmedelsbutik i Finland. Det kommer att möjliggöra effektiva leveranser till onlinekunder samtidigt som det ger tillgång till ett brett utbud av special- och servicediskvaror.

Antti Rajala, direktör för eCom & Digital Services på Kesko, kommenterar: "Som vår partner i detta projekt valde vi Dematic, eftersom de har lång erfarenhet av konceptet Micro Fulfillment Center, MFC, som vårt framtida system kommer att baseras på. Dematics lösning kombinerar alla funktioner vi söker, inklusive WMS-systemet, själva automationssystemet, samt 45 robotar.”

Steffen Thierfelder, Senior Sales Director för norra Europa på Dematic, kommenterar kontraktsvinsten: "Vi är glada över att inleda vårt partnerskap med Kesko för att hjälpa dem att växa på den finska dagligvarumarknaden. Genom att kombinera MFC med AutoStore-teknologi kommer Kesko att få större flexibilitet när det gäller att möta kundernas föränderliga behov.”

K-Citymarket Ruoholahti stormarknad valdes att inrymma det första automationsassisterade insamlingssystemet tack vare butikens centrala läge.

"Vi ville introducera automation först på K-Citymarket Ruoholahti, eftersom butikens centrala läge i Helsingfors leder till stora kundvolymer för dagligvaruhandel online som gör det förnuftigt att använda automation", säger Antti Rajala, direktör för eCom & Digital Services på Kesko.