Air Skåne pausar flyg till Bromma från Malmö och Ängelholm

Slut med flyg från Malmö och Ängelholm med Air Skåne. Foto: Air Leap

Air Leap har flugit både Malmö och Ängelholm i cirka ett år varav de senaste månaderna under de lokala varumärkena Air Skåne Malmö och Air Skåne Ängelholm- Helsingborg. Under pandemin flög Air Leap i stort sett själva från de båda skånska flygplatserna till Bromma. Nu pausar Air Skåne Ängelholm- Bromma  Malmö- Bromma. Air Leap kommer att trafikera Visby- Bromma med Air Gotland, Halmstad- Bromma med Air Halland samt Bromma- Oslo.

– Att den lokala närvaron applåderats i marknaden är vi glada för, däremot har inte passagerarantalet nått upp i den nivå som behövs för att trafikera destinationerna för en långsiktig och hållbar affär. Vi kan konstatera att resor i jobbet inte kommit i gång riktigt och nått den nivå som vi förväntat. Det finns för närvarande en överkapacitet på flygstolar från de båda skånska flygplatserna till och från Stockholm, vilket innebär att vi beslutat att pausa de båda flyglinjerna, säger Jens Harrysson, Air Leap.

Både Ängelholm och Malmö har den senaste tiden trafikerats med SAAB2000, med plats för 50 passagerare och med en snabb flygtid på ca 60 minuter.

– Det kommer fortsatt finnas gott om flygstolar till och från Stockholm då flera flygbolag flyger från Malmö och Ängelholm. Dessutom tillkommer någon aktör vilket gör att det kommer finnas flera alternativ att ta sig till Stockholm. När skåningarna känner sig redo och marknaden kommit åter är vi beredda att återstarta det lokala alternativet igen och vi kan göra det relativt snabbt, avslutar Jens Harrysson.