Kilenkrysset kräver Upplands-Bro kommun på 160 miljoner

Kilenkrysset bygger och förvaltar fastigheter på egen mark. Foto: Kilenkrysset

Jan Persson, grundare och ägare till Kilenkrysset, kräver i en tvist som ska avgöras i Attunda tingsrätt, Upplands-Bro kommun på 160 miljoner. Konflikten gäller ett markområde i Kungsängen, Upplands-Bro.

– Jag är aningen förbannad. Kommunen säger att avtalet inte är giltigt, men vi har tagit i hand och vi har skrivit under. Det här är vansinne, säger Jan Persson, Kilenkryssets vd, grundare och ägare till Eskilstuna-Kuriren.

För nio år sedan ville Kilenkrysset utveckla ett logistikområde på sin mark i Kungsängen men fick problem med finansieringen. Kilenkrysset sålde därför marken till Upplands-Bro kommun för 20 miljoner kronor. I gengäld skulle kommunen ge Kilenkrysset möjlighet att köpa tillbaka fastigheten för samma summa. Men nu vill kommunen ha 100 miljoner för marken.

– Jag har aldrig varit med om en kommun som beter sig så här. Vi har ordnat 2 500 arbetstillfällen till den här kommunen och så gör de så här. En sak är säker, vi ska aldrig mer ska göra affärer i en sån skitkommun, säger Jan Persson till Eskilstuna-Kuriren.