Panattoni bygger på spekulation i Enköping

Ett första spadtag på Panattonis nya fastighet i Enköping. Foto: Kilenkrysset

Fastigheten är den första utav flertalet markområden inom Sverige som Kilenkrysset tidigare under året sålt till Panattoni, Europas största utvecklare inom industri- och logistikfastigheter. På fastigheten Sneden 1:6 kommer Panattoni att bygga en spekulationsbyggnad i form utav ett modernt logistiklager motsvarande 68 000 kvadratmeter, varav 9 700 kvadratmeter lagerentresol fördelat längst de båda långsidorna. På entresolplan finns även konceptkontor, 325 kvadratmeter vid respektive entré.

Byggnaden får en tilltalande placering med närhet både till grönområden och Enköpings centrala stadsdel, ett utmärkt logistikläge i direkt anslutning till E18 och RV55 med goda transportförbindelser till flertalet städer, Arlanda, Stockholm, Södertälje, Uppsala och Örebro. Byggnationen startar under hösten 2022 och beräknas vara klar hösten 2023. Med rätt hyresgäst kommer byggnationen att generera upp till 400 nya arbetstillfällen för Enköpings kommun. Byggnationen byggs enligt miljöcertifieringen Breem Excellent och kommer att byggas på en 200 millimeter Teqtonplatta. Byggnaden värms upp via bergvärme och taket förbereds för en takmonterad solcellsanläggning.

– Det är med glädje vi nu tar detta första spadtag. Etableringen som sker på detta markområde kommer att bidra till en fortsatt fin utveckling för företagsetableringarna inom hela Sverige.
Vi säger stort grattis till både Panattoni och Enköpings kommun, detta är en etablering i världsklass! säger Jan Persson, vd och ägare Kilenkrysset.

– För mindre än ett år sedan etablerade vi, Panattoni, vårt första kontor här i Sverige och redan nu sker detta historiska spadtag. Ett fint samarbete mellan alla inblandade parter ligger till grund för att detta blivit möjligt. En viktig person att nämna är Jan Persson och hans företag Kilenkrysset. Det är verkligen mycket inspirerande och glädjande att utveckla projekt på den svenska logistikmarknaden tillsammans. Att vi delar samma vision och värderingar ger en otrolig styrka, inspiration, förståelse och framtidstro. säger Fredrik Jagersjö Rosell, vd för Panattoni Sverige.

– Vi är väldigt glada över Panattonis val av Enköping. Deras etablering bekräftar vårt starka logistikläge i Sverige säger Peter Book, Kommunstyrelsens ordförande, Enköpings kommun.