Parasonic introducerar mångsidigt verktyg för mobil personal

Toughbook g2 är nästa generations robusta enhet för mobil arbetskraft. Foto: Panasonic.

Panasonic toughbook g2 – nu tillgänglig i två versionerPanasonic introducerade mitt i högsommaren toughbook g2, ett mångsidigt verktyg för mobil personal.

Bland nyheterna märks eSIM, framtidssäkrade trådlösa kommunikationsfunktioner och ökad prestanda. Exempel på det senare är dubbelt RAM-minne och lagring vilket är perfekt för användare som arbetar mobilt med exempelvis CAD-design. Skärmens ljusstyrka har förbättrats för bättre synlighet även i soliga förhållanden och enheten levererar säkerhet i klass med en Microsoft Secured-Core-dator. Slutligen erbjuder toughbook g2 förbättrad flexibilitet och användarvänlighet tack vare ytterligare ett expansionsfack för smart cards och kontaktlösa smart card-läsare samt tre anpassningsbara knappar på skärmens främre ram.

Toughbook g2 erbjuds i två versioner - Standard och en Quick Release SSD-modell för datakänsliga sektorer som  exempelvis räddningstjänster, polis och försvar. Enheten kan också utrustas med ett bakgrundsbelyst tangentbord som inkluderar en extra USB Type-A och Type-C-port.

Redan från början finns ett rikt ekosystem av dedikerade tillbehör för toughbook g2, inklusive fordonsdockor för användning med eller utan tangentbord, handremmar, axelremmar och fodral med sanitierbara alternativ.

Inom byggbranschen utmärker sig den kraftfulla 10: e generationens Intel CoreTM-processor med Intel vPro-teknik och 16 GB RAM lite extra. Dels gör den kraftfulla hårdvaran att den kan nyttjas mobilt vid exempelvis inspektioner men den kan även anslutas till en skrivbordsdocka och då ersätta en stationär dator på kontoret, med möjlighet att mata ut 4K till två externa skärmar.

Inom transportsektorn är toughbook g2 som byggd för personal inom allt från från bilbärgning, järnvägs- och spårunderhåll till lokförare och markpersonal inom flygbranschen. Toughbook har en styrbar pekskärmsljusstyrka på 1000 cd/m² för god läsbarhet i såväl extremt solljus som under jord. Den är robust designad och lever upp till klassificeringen MIL-STD-810H och har dessutom en IP65-klassning.

— Med G2 siktar vi på att behålla denna yrkesgrupps hjärtan. Det här är nästa generations robusta enhet för mobil arbetskraft, laddad med den senaste tekniken samtidigt som den är bakåtkompatibel och kommer i en mer flexibel, säker och i slutändan ännu mer användbar formfaktor, säger Dirk Weigelt, Senior Product Marketing Manager på Panasonic Mobile Solutions Business