Digital teknik underlättar för förare och passagerar

Oranges globala IoT-anslutning ger en säker uppkoppling till internet. Foto: Orange

Lynk & Co revolutionerar bilindustrin med uppkopplade bilar som använder IoT-anslutning från Orange Business Services. En bil designad för uppkopplade konsumenter och en ny typ av upplevelse. Lynk & Co, ett globalt varumärke som skapats av Geely Holding, Geely Auto Group och Volvo Car Group, har lanserat sin uppkopplade bil. Fordonet använder sig av IoT-nätverk och infrastruktur från Orange Business Services för att leverera uppkopplade tjänster. Tekniken i bilen har utformats för att vara så enkel att använda som möjligt utan dolda tillägg. Alla bilar har stora konfigurerbara pekskärmar och telematik som alltid är anslutna till internet och bilens moln.

Orange har arbetat nära Lynk & Co och systerföretaget CEVT, ett innovations- och teknikföretag inom Geely Holding, för att bygga en lösning som stöttar Lynk & Co affärs- och driftsmodell. Varje bil använder Oranges globala IoT-anslutning som ger en säker och jämn integration mellan uppkopplade biltjänster, internet och spårning online. Detta gör det möjligt att exempelvis ladda ner fakturor och förutsäga när det är dags för service på bilen.

SIM-kort som kan användas globalt integreras i bilen redan under tillverkningen. Oranges IoT-anslutning gör att användarna kan njuta av samma upplevelser oavsett var de befinner sig tack vare att roaming mellan olika leverantörer sköts automatiskt. 

– Dagens kunder kräver mobilitet och kanske inte vill äga en bil. Orange Business Services IoT-tjänster och globala nätkapacitet hjälper oss att uppnå vår vision om att lansera ett varumärke inom mobilitet som föds digitalt och som är utformat för att möta kraven från konsumenter som alltid är uppkopplade, säger David Green, CDO, Lynk & Co.

– Vi är stolta över att få vara en del av denna nya generation av uppkopplade bilupplevelser, som syftar till att göra bilresor säkrare, enklare och mer hållbara. Vårt innovativa tillvägagångssätt för konnektivitet möjliggör uppkopplade tjänster för konsumenter, såsom Lynk & Cos bilar, säger Nemo Verbist, senior vice president, Europe, Orange Business Services.