Ryanair öppnar ny linje från Landvetter till Litauen

Foto: Ryanair

Under senhösten kommer det för första gången att vara möjligt att flyga direkt mellan Göteborg och Kaunas. Göteborg Landvetters snabbast växande flygbolag före pandemin fortsätter att expandera och öppnar under höstlovet den nya flyglinjen till Litauens näst största stad efter huvudstaden Vilnius. Samtidigt lanserar Ryanair nya flyglinjer till Billund och Riga, en inrikeslinje till den nya basen på Stockholm Arlanda - och i juli var det premiär till Zagreb.

Flyglinjen till Kaunas blir för närvarande den enda direktförbindelsen till Litauen. Under åren före pandemin utvecklades trafiken till Litauen mycket positivt genom en direktförbindelse mellan Göteborg och Vilnius. Litauen, liksom hela Baltikum, har också blivit ett attraktivt resmål för turister. Kaunas är centralt beläget i landet endast knappt 100 kilometer från Vilnius och ett viktigt ekonomiskt, akademiskt och kulturellt center.

– Det är ett verkligen positiva nyheter att Ryanair fortsätter expandera på Landvetter och att de väljer att lansera ytterligare en ny destination så snart efter trafikstarten till Zagreb och innan flyglinjerna till Billund, Riga och Stockholm har startat är ett styrkebesked och tecken på ökad efterfrågan, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.