Charge Amps och PWR siktar på eldriven racing

PWR Racings vision är 100 procent eldriven racing. Foto: PWR

Nu inleder det svenska STCC-teamet PWR Racing, en av de drivande krafterna för elektrifiering av motorsport, ett partnerskap med det svenska greentech-bolaget Charge Amps som utvecklar smarta laddlösningar för elbilar genom svensk innovation och hållbar design. Partnerskapet tar sikte på eldriven racing.

År 2012 grundades PWR Racing av affärsmannen Peter “Poker” Wallenberg och racerföraren Daniel Haglöf. PWR Racing verkar för något som för många varit otänkbart – elektrifiering av motorsporten. Teamet presenterade redan 2018 sin 100% elektriska racingbilsprototyp, PWR001, med sikte om att inspirera och visa vägen för framtidens racing.

– Bilbranschen står mitt i ett stort skifte där allt mer blir elektrifierat och ingenstans testas bilar så tufft som på racingbanan. Racing har länge varit pådrivande i stora teknikskiften inom bilindustrin och att PWR Racings vision är en 100 procent eldriven racing är en resa som vi vill vara en del av. Vi ser detta som ett strategiskt viktigt partnerskap där vi tillsammans kan visa att vi kan förena framtidens fossilfria laddlösningar med racing, säger Charge Amps vd, Anders Bergtoft.

Historiskt har motorsporten varit drivande i bilindustrins utveckling och PWR Racings medgrundare, VD och tidigare förare Daniel Haglöf tror att motorsporten även framåt kommer forma bilindustrin när det kommer till material och teknik.

– För oss på PWR Racing finns inget annat alternativ än att vara med och driva utvecklingen av inte bara sporten vi älskar, utan världens transportmedel, mot en hållbar och modern framtid. Därför är det här partnerskapet som handen i handsken för oss. Övergången från fossildrivna racerbilar till e-racerbilar möjliggör också en helt ny STCC-upplevelse där vi kommer att kunna köra inne i städerna där publiken finns, säger PWR Racings vd, Daniel Haglöf.

Samarbetet med PWR Racing syftar till att visa upp Charge Amps produkter och tjänster för ett förenklat elbilsanvändande.