Öppnar åter rutten Stockholm - Helsingfors efter 16 månader

Nu återupptas trafiken över Östersjön mellan Stockholm - Helsingfors. Foto: Silja Line

Tallink Silja kommer att återuppta den viktiga sjöfarten mellan de två nordiska huvudstäderna Stockholm och Helsingfors till hösten efter nästan 16 månaders uppehåll. Fartyget Silja Serenade påbörjar verksamheten från Helsingfors.

I mars 2020 pausades trafiken på linjen Stockholm - Helsingfors på grund av de reserestriktioner som infördes mellan de två länderna till följd av coronapandemin. Rutten har förblivit stängd ända sedan dess då restriktionerna mellan länderna har legat fast. Rutten öppnas inledningsvis med ett fartyg, med avgångar från Helsingfors och Stockholm varannan dag.

I en kommentar till återöppningen av rutten säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja: "Det här är en stor och väldigt efterlängtad nyhet. Även om vi har kunnat hålla sjöförbindelsen mellan Finland och Sverige öppen på rutten Stockholm-Åbo under de senaste 16 månaderna, har detta inte kompenserat för den viktiga linjen mellan de två huvudstäderna. Att det inte funnits någon vanlig passagerartrafik mellan de två länderna sedan mars 2020 har varit tungt både för oss och våra resenärer".

– Silja Serenade – och senare även Silja Symphony – som kommer att trafikera rutten är stora fartyg som gör det möjligt för alla som är ombord att hålla tillräcklig distans. Vår besättning har trygghet och säkerhet för våra gäster som högsta prioritet, och alla de skyddsåtgärder som införts för att minska risken för smittspridning ombord på de fartyg som varit i trafik under pandemin implementeras även här.

Bolaget fortsätter att noga följa eventuella förändringar i reserestriktioner på alla hemmamarknader och justerar trafiken i takt med att restriktionerna lättar eller skärps.