Logistic Contractor köper 133 000 kvadratmeter mark öster om Enköping

Logistic Contractor köper mark av KGK. Foto: LC

Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, har förvärvat 133 000 kvadratmeter mark i ett industriområde strax öster om Enköping genom köp av projektbolaget Sneden. Köpeskillingen uppgår till 165 miljoner kronor och Logistic Contractor har tillträtt projektbolaget. Säljare är KGK Fastigheter.

– Vår ambition är att inom en treårsperiod ha utvecklat detta markområde för en eller två aktörer inom logistik eller industri. Läget, mitt i Mälardalen och i direkt anslutning till E18, är mycket attraktivt och vi vet att det finns en efterfrågan på att etablera sig här, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor.

x

Tomten ligger intill KGKs befintliga centrallager och har byggrätt på närmare 90 000 kvadratmeter logistikyta, i en eller flera fastigheter. Bild KGK

– Vi ser det som ett strategiskt viktigt kompletterande steg för Logistic Contractors fortsatta utveckling att försäkra oss om tillgång till mark i goda logistik- och industrilägen. Idag har vi nått en marknadsposition när vi känner oss trygga med att genomföra den här typen av förvärv, och det stärker vår konkurrenskraft att också kunna tillhandahålla en helhetslösning med mark, utveckling och byggnation åt våra kunder, förklarar Jörgen Andersson, vd för Wästbygg Gruppen.