Kilenkrysset i nytt hyresavtal med Uponor

Från vänster: Ove Nilsson Kilenkrysset, Carina Lindell Kilenkrysset, Robert Molund Uponor och Daniel Ardell Uponor. Foto: Kilenkrysset

Kilenkrysset har tecknat nytt hyresavtal med Uponor och bygger ut med inflyttning under mitten av 2022.

– Detta är en stor och strategisk satsning som vi gör inom Uponor i stort och jag tycker det visar på den väg som Uponor sedan två år tillbaka vill gå. Att vi är det globala bolaget med styrkan det innebär i innovation och långsiktighet, men med en stark lokal förankring nära marknaden, säger Robert Molund, vd för Uponor.

Hyresavtalet avser Fastigheten Eneberga 1 med en lokalyta på 7 151 kvadratmeter, vilket idag är Uponors nordiska distributionscentral. Då Uponor inom ramen för 2022 vill ha samlat alla sina svenska verksamheter under ett och samma tak, inklusive all sin prefabrikation, har Kilenkrysset gjort ytterligare ett markförvärv från Västerås stad och utökat den redan befintliga markytan med 10 000 kvadratmeter, vilket kommer att nyttjas som lagerplats för utomhuslagring.

En utbyggnation på 4 788 kvadratmeter, fördelat på 3 586 kvadratmeter lager och 1 202 kvadratmeter kontor kommer att genomföras och beräknas vara klar för inflyttning under mitten av 2022. I och med detta blir fastigheten inte längre en renodlad distributionscentral utan kommer att fungera som kundens ”nordiska hubb” med distribution, prefabtillverkning och kulverkap. Inkluderat i utbyggnationen är även moderna kontorsytor för bland annat den svenska sälj- och marknadsorganisationen.

– Uponor har varit vår kund sedan 2012 och vi ser fram emot att få utöka deras anläggning och fortsätta vårt goda samarbete, säger Carina Lindell, Affärsutvecklare på Kilenkrysset.