BRA återupptar större delen av sina inrikeslinjer

BRA startar upp sina inrikes flyglinjer. Foto: BRA

Nu står det klart att BRA börjar flyga större delen av sina inrikeslinjer igen huvudsakligen till och från Stockholm Bromma Airport. I samband med det återlanseras flyglinjen Umeå-Stockholm Bromma.

– Det här är en dag vi har sett fram emot länge och det vet vi att våra kunder också har gjort. Många är vi som längtat efter att träffa nära och kära, resa iväg på semester och genomföra de viktigaste affärsmötena öga mot öga och nu är det äntligen dags, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på flygbolaget BRA.

Mycket pekar på att vi går mot ljusare tider och att vi framåt sommaren kommer att ha kommit långt i vaccineringen och dämpandet av smittspridningen av Corona. BRA bedömer att efterfrågan på resor kommer att öka successivt och att vi har hemestertider att se fram emot i sommar då privatresenärer kommer att komma igång med resandet. Umeå är ett viktigt resmål för såväl affärsresande, studenter och fritidsresande och behovet av att ta sig effektivt mellan Stockholm och Umeå är stort.

– Umeå är en av våra huvuddestinationer sen många år och det är en självklarhet att det blir en av de första flygplatserna vi börjar flyga till nu efter pandemin, fortsätter Ulrika Matsgård.

I maj startar BRA linjen mellan Stockholm Bromma och Umeå. Det kommer också att finnas transfermöjligheter för resor mellan Umeå och södra Sverige såsom Göteborg, Malmö och Ängelholm/Helsingborg. Under våren blir det en daglig avgång men till sommaren utökas tidtabellen till två avgångar. BRA hoppas att resebehovet ska öka successivt och planerar att förstärka tidtabellen ytterligare till hösten.

– Det är bara början! Vi kommer att öka trafiken i takt med att efterfrågan kommer tillbaka och vara flexibla och snabba med att addera såväl flera avgångar som nya transfermöjligheter via Bromma, fortsätter Ulrika Matsgård, kommersiell chef på BRA.