Tyska Kombiverkehr utvidgar linjenätet via Gotthard

Förutom de redan befintliga förbindelserna till och från Busto och Novara i Italien, som marknadsförs tillsammans med partnerföretaget Hupac, erbjuder Kombiverkehr en annan viktig terminalplats i norra Italien. Foto: Kombiverkehr

Kombiverkehr KG har lagt till tre nya anknytningar till sitt internationella spårburna nätverk. Nu går direkttågen på linjerna Krefeld - Mortara v.v., Gent - Mortara v.v. och Rotterdam RSC - Mortara v.v. i form av service mellan Tyskland, Belgien, Nederländerna och Italien via Gotthard.

Mortara ligger i provinsen Pavia och täcker det norditalienska ekonomiska området runt Milano med cirka 70 kilometer. Tågen till och från Mortara trafikerar upp till fem gånger i veckan på varje linje. Förutom containrar och växelflak är det också möjligt, inom överskådlig framtid, att transportera påhängsvagnar, också med profil P400.

- Med tåg till och från Mortara i norra Italien stärker vi vårt erbjudande via Gotthard-korridoren, vilket kommer att bli allt viktigare för våra kunder, säger VD Alexander Ochs.

I kombination med Brenner- och Tauern-transporterna, som vi erbjuder tillsammans med Mercitalia Intermodal, kommer vi i framtiden att ha ett utbud av transportalternativ på de viktigaste europeiska linjerna mellan Tyskland och Italien, Benelux-stater och mellan Italien och Skandinavien. tillägger Peter Dannewitz, försäljningschef.