Deutsche Bahn flyttar personalhanteringen till digital tidsålder med ny IT-plattform

Mjukvaran Oracle Cloud HCM gör det möjligt att digitalt kartlägga en stor del av framtidens Human Resources -processer inom DB. Foto: DB

DB startar en ny era med Oracle Cloud HCM Cloud - digitalisering och standardisering av alla personalprocesser.

- Detta är en milstolpe när det gäller digitaliseringen av Deutsche Bahn. Jag är imponerad av Oracle Cloud HCM:s användarvänlighet och flexibilitet, säger tyska tågoperatören DB:s personalchef Martin Seiler.

Deutsche Bahn AG kommer därmed att modernisera fundamentalt koncernens personalhantering. För att göra detta kommer den att digitalisera en stor del av Human Resources-processer (HR) och överföra dem till Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM).

I framtiden kommer alla HR-ämnen att vara tillgängliga via en central åtkomstpunkt för anställda, chefer och HR-chefer. Digitalisering är en avgörande komponent i DB-gruppens strategi ”Strong Rail”.

Genom att byta till en molnbaserad programvara kommer de anställda att kunna hantera sina personalfrågor mycket lättare i framtiden. Användarvänligheten baseras på förväntningarna hos en generation anställda vars privata vardag är utformad av smarttelefon och dess appar samt användning av digitala tjänster.

Oracle Cloud HCM gör det möjligt att digitalt kartlägga en stor del av framtidens HR-processer. inom DB.