Hager flyttar all logistikverksamhet till Sverige

Flytten innebär högre precision till Hagers kunder och partners i Sverige. Foto: Hager

Hager fortsätter att expandera sin verksamhet i Sverige. För att stötta tillväxten flyttar man all logistikverksamhet från olika delar i Europa och koncentrerar dem till Borås. Flytten innebär högre precision till Hagers kunder och partners i Sverige.

– Vi växer så att det knakar. Faktum är att vi växt så pass mycket att vi inte längre har kapacitet i våra lager i Tyskland. Och det är bland annat därför vi valt att flytta hela vårt svenska lager 1 300 kilometer norrut från Blieskastel i Tyskland till Borås, säger Leif Hallén, vd på Hager.

Lagerhanteringen och distributionen från Tyskland hade sina nackdelar. Begränsningar i flexibilitet och på så vis minder möjligheter att reagera på kundernas önskemål. Och ibland drabbades leveranserna av förseningar på grund av långa transporter.

– Vi insåg att det fanns många bitar som kunde bli väldigt mycket bättre med att flytta hela lagerhållningen för den svenska marknaden till Sverige, säger Joakim Albrektsson, logistikchef på Hager.

Efter ett års planering och etableringsarbete är lagret nu upprättat i Borås hos Hagers logistikpartner Kerry.

– Nu kan vi uppfylla kundernas önskemål om standardiserade paketeringslösningar, projektpaketerade leveranser och vi kan spegla våra lagersaldon hos grossisternas webbshoppar. På så vis kan våra kunder se exakt vad vi har i vårt lagersaldo och få en uppfattning om leverans, säger Peter Högberg De Rosso, försäljningschef på Hager.