DFDS startar ny fraktfärjelinje mellan EU-landet Irland och Frankrike

Ny färjelinje som ger tillgång till EU:s inre marknad. Foto: DFDS

DFDS har startat en ny fraktfärjelinje mellan Irland och Frankrike. Det ger direkt och papperslös transport mellan EU-länder. Det är redan populärt och har nästan 100 procent användning från dag ett.

DFDS har startat en ny godsrutt mellan Rosslare och Dunkerque. Det ger transportföretag direkt och papperslös transport från Irland till EU:s inre marknad. Tre färjor trafikerar rutten. Var och en kan ta upp till 125 lastbilar. Färjorna avgår sex gånger i veckan på eftermiddagen eller kvällen, med en passeringstid på 24 timmar.

– Vi är mycket glada över att erbjuda kunderna möjlighet att transportera sina varor till eller från EU-länder. Att ta bort tullformaliteterna och möjliga väntetider i Storbritannien sparar både tid och kostnader för våra kunder, säger Peder Gellert, EVP och chef för DFDS Ferry Division.

– Förarvänligt och nära större destinationer och man anländer till Dunkerque eller Rosslare utvilade. Rutten minskar beroendet av Storbritanniens landbro. Det öppnar direkta möjligheter för handel inom EU: s inre marknad.