Hagen Group övergår till Tecsys SaaS Supply Chain Platform

Hagen Group på mässan Interzoo 2018. Foto: Petonline

Tecsys Inc., ett branschledande mjukvaruföretag för leveranskedjor, meddelar att Rolf C. Hagen Inc., en världsledande leverantör av husdjursproduktion, kommer att använda Tecsys SaaS-programvara för att distribuera varor via företagsgruppens multinationella lager- och distributionsinfrastruktur.

Detta förväntas generera fortsatt tillväxt inom en unik, utmanande och konvergerande marknad. SaaS-plattformen möjliggör bättre operativ smidighet och stärker affärsinformation.

Hagen Group grundades i Montreal 1955 och har sedan dess vuxit till världens största privatägda multinationella tillverkare och distributör av husdjursförnödenheter. Företaget som har över 5 000 produkter har flera kategoriledande varumärken och försäljning i över 75 länder. När verksamheten expanderar i volym och geografiskt, blir det möjligt att modernisera företagets tekniska stack och eliminera intern IT- belastning så att den fortsatta tillväxten av verksamheten kan stödjas av den tekniska infrastrukturen på plats.

På samma sätt som många av Tecsys mer långvariga kunder, strävar även Hagen-koncernen efter säker operativ effektivitet och robusta systemfunktioner samtidigt som gruppen förbereder sig för mer komplexitet och högre krav på operativa resurser.

En SaaS-modell antogs för att bedriva en enhet via olika datasilor och komplexa leverantörskedjor i Nordamerika och Europa. Tecsys SaaS-leverantörskedjeplattform gör det möjligt för kunderna att ansluta sina kärnverksamhetskedjor för att skapa leverantörskedjor och sy ihop planerings-, utförnings- och leveransfunktioner från början till slut.

Hagen-gruppen betonar vikten av fortsatt innovation och förbättrade kundupplevelseinitiativ. Företaget förstår också att konkurrenskraften inte längre bara handlar om funktion och pris.  Det sätt hur produkten når sin destination bidrar också till köpbeslutet. Genom att modernisera infrastruktur, funktionalitet och kapacitet i försörjningskedjan, är företaget bättre positionerat att fokusera på dess kärnuppgift och samtidigt uppfylla snabbare logistiska krav.

- Vi har samarbetat med Tecsys i nästan två decennier, och vi har hittat en riktig partner i sökandet efter excellens i leveranskedjan, säger Rolf Hagen Jr., VD och koncernchef på Rolf C. Hagen Inc.

- Vi samordnar ett djupt sammansatt nätverk av högvolymtillverkare, hantverksleverantörer, multinationella återförsäljare, fristående butiker och direkt-till-konsumentkanaler, och Tecsys har gett oss verktygen för att ordna dessa rörliga delar rätt på global skala.

Innovationstakten i hantering av försörjningskedjor är extrem snabb och molndistributionen informerar om de senaste innovationerna. Kunder som går över till SaaS kan utnyttja flera fördelar som förbättrad smidighet, större säkerhet och bättre förmåga att absorbera störningar i försörjningskedjan.

I över ett decennium har Tecsys hjälpt kunderna att flytta sina leveranskedjor till molnet, vilket möjliggör driftselasticitet och rensar vägen för gränslös affärstillväxt.