Ryssland: Uralvagonzavod bygger drygt 500 tankvagnar

Uralvagonzavod-koncernens dotterbolag Rostec tillverkar 500 nya tankvagnar. Foto: Uralvagonzavod

 

 

 

 

Den statliga ryska Uralvagonzavod-koncernens dotterbolag Rosteh har påbörjat produktionen av 500 nya tankvagnar för transport av oljeprodukter. Avsikten är bland annat att eliminera bristen på sådana vagnar i Ryssland.

Montering och målning av det första partiet tankvagnar av typ 15-150-04 för transport av lättoljeprodukter pågår just nu vid Uralvagonzavods monteringsanläggning.

Fördelarna med denna modell består av en förstorad vattenkokardiameter och en ny designfunktion som möjliggör fullständig urladdning. Pannan är monterad på boggi 18-100 för en spårvidd på 1520 millimeter.

Vagnens livslängd är 32 år. Förutom transport av oljeprodukter kan vagnarnas tankar även användas för lagring.

Enligt tillverkaren visar järnvägsmarknaden stort intresse för Uralvagonzavod tankvagnar. Endast i slutet av år 2020 och början av 2021 levererades mer än 1000 enheter för transport av oljeprodukter och 100 enheter för transport av vegetabiliska oljor till olika kunder. Detta och framtida kontrakt minskar den tidigare identifierade bristen på specialiserade tankvagnar avsevärt.

- Utvecklingen av godstransporter i Ryssland är omöjligt utan tillverkning och leveranser av modern rullande materiel av hög kvalitet. Designalternativen och utbudet av modeller som presenteras och Uralvagonzavods kapacitet gör det nu möjligt att möta kundernas önskemål, konstaterade Kirill Tomaŝuk, biträdande generaldirektör för civila produkter vid Uralvagonzavod.