Ny elbilspool etableras i Västerås

Volkswagen Nya E-Up har bättre räckvidd än någonsin upp till 260 kilometer. Foto: Bilpoolen.nu

En ny elbilpool startar nu i Västerås på uppdrag av Mimer, Mälarenergi och Västerås stad efter en gemensam upphandling. Bilpoolen kommer att användas av organisationerna men kommer också att vara tillgänglig för västeråsarna.

Nu finns tolv elbilar tillgängliga för de som blir medlemmar i bilpoolen. Tre av bilarna utgår från kontorshuset Navet vid Björnövägen och övriga bilar finns bland annat i Punkts parkeringshus. För privatpersoner erbjuder bilpoolen olika typer av medlemskap att välja på beroende på hur användandet av bil ser ut.

– Vi är glada att vi kan samarbeta på det här sättet och skapa gemensam nytta, både för oss som företag och för västeråsarna. Vi ser det också som ett viktigt bidrag för miljön att öka möjligheten till bildelning genom att få fler aktörer med bilpoolsbilar till Västerås, säger Anna Wadsten, sakkunnig miljö på Mimer.

Den upphandlade leverantören är Bilpoolen.nu, en aktör som har funnits sedan 2008 och som idag har cirka  7000 användare och finns i 10 städer. Till att börja med kommer 12 bilar att erbjudas men det är ett antal som kan justeras beroende på hur stor efterfrågan är på bilarna. Ett krav i upphandlingen var att bilpoolen skulle bestå av elbilar.