Renault utökar sitt sortiment av elektriska lastbilar

Renaults elektriska lastbilar. Foto: Renault

Renault Trucks utökar sitt sortiment av elektriska lastbilar för att hjälpa sina kunder att påskynda övergången till ren energi. 

Det finns idag ett bredare sortiment av batterier för medelstora eldrivna bilar och det gäller även lastbilar: Renault Trucks D och D Wide ZE kan nu rymma 66 kilowatttimmars batteripaket. Dessutom har Renault Trucks Master ZE precis släppts i en 3,5 ton modell.

Fordonen i Renault Trucks ZE-serien är bullerfria och förorenar inte. De ger tillgång till stadsområden, även de med stränga miljörestriktioner.

För att hjälpa transportföretagen att byta till el kan Renault Trucks helelektriska fordon anpassas från 3,1 till 26 ton totalvikt med en räckvidd på upp till 400 kilometer.

Renault Trucks D och D Wide ZE har nu 66 kWh batterier

Batterierna är en av de dyraste sakerna på en elektrisk lastbil. Istället för att systematiskt inkludera det maximala driftsområdet, föredrar Renault Trucks att erbjuda sina kunder det modellutbud de behöver. Denna lösning skräddarsys efter kundernas krav, bibehåller nyttolasten och säkerställer att deras verksamhet förblir konkurrenskraftig.

Renault Trucks D och D Wide ZE har nu ett urval av verksamhetsområden. Tidigare var de begränsade till 50 kWh. Nu kan de utrustas med 66 kWh litiumjonbatterier. Kunderna kan välja mellan fem olika konfigurationer upp till maximalt sex 66 kWh batteripaket för Renault Trucks D ZE, vilket ger en räckvidd på upp till 400 kilometer.

Renault Trucks Master ZE i en 3,5 ton modell

Renault Trucks utökar sitt Master ZE-erbjudande. Lastbilen kan nu beställas med en totalvikt på 3,5 ton jämfört med tidigare 3100 kg. Trots en extra nyttolast på 400 kg erbjuder Renault Trucks Master ZE fortfarande en verklig räckvidd på 120 km och kan laddas helt på bara sex timmar.

Modellerna på 3,1 ton finns i två varianter (skåp- och plattformschassi) i tre olika längder (L1, L2, L3) och två höjder (H1, H2). 3,5-ton-versionen är redan på marknaden.

Den 3,5 ton stora elektriska skåpbilen Renault Trucks Master ZE kommer snart att finnas som plattformschassi eller som ett standardchassi som möjliggör ett brett spektrum av konstruktioner som tippvagn eller med transportlåda och lyft.