Stena Danica åter i trafik

Stena Danica sätts i trafik för dagsturer mellan Göteborg och Frederikshamn. Foto: Stena

Stena Line kan idag lämna ett besked att Stena Danica nu åter sätts i trafik mellan Göteborg och Frederikshamn. Hon ersätter det lite mindre fartyget Stena Vinga och gör att fler passagerare kan få möjligheten att spendera en dag på havet.

– Vi har sett ett stigande intresse för dagsturer under de senast veckorna. Många vill unna sig att komma ut till havs för ett miljöombyte, säger Julia Kronberg, Travel Commercial Manager för Stena Line.

Stena Danica och Stena Jutlandica kommer nu trafikera Göteborg – Frederikshamn medan det mindre fartyget Stena Vinga tas ur trafik tills vidare. Stena Line har infört en mängd åtgärder för att säkerställa en säker och behaglig tur för alla passagerare. Som en extra åtgärd för att främja social distansering seglar fartygen idag med begränsad passagerarkapacitet.

I dagsläget erbjuds dagsturer utan landstigning i Danmark från Stena Danica och Stena Jutlandica men reserestriktionerna följs noga och ambitionen är att erbjuda möjlighet att gå iland så snart de danska reserestriktionerna hävs.