Stena Line jubilerar i Belfast

Joe O’Neill, vd, Belfast hamn och Paul Grant, ansvarig för Stena Lines verksamhet på Irländska Sjön. Foto: Stena

Stena Line firar 25 år i Belfast. Sedan färjelinjerna från Nordirland flyttades från Larne till Belfast, som idag är rederiets största hub utanför Göteborg, år 1995 har Stena Line transporterat 33 miljoner passagerare, 7 miljoner bilar och 7 miljoner fraktenheter.

När Stena Line etablerade sig i det då oroliga Belfast i november 1995 seglade tre färjor mellan Nordirland och en hamn i Skottland. Idag, 25 år senare, har linjenätverket expanderat till sju fartyg från Belfast till de tre hamnarna Cairnryan, Birkenhead och Heysham. Trafiken består av både passagerare och godstrafik och Belfast är idag Stena Lines största hub utanför Göteborg.  

– De senast 25 åren har varit en fantastisk framgångssaga för oss. Varje år har vi överträffat våra förväntningar och fortsatt utveckla verksamheten vilket visar flytten hit för 25 år sedan var rätt beslut. Jag har haft privelegiet att arbeta för Stena Line i Belfast under alla dessa 25 år och har med egna ögon sett hur företaget har utvecklats och blivit det ledande färjerederiet inte bara på Irländska sjön utan ockspå i hela Europa, säger Paul Grant, ansvarig för Stena Lines verksamhet på Irländska Sjön.