Stena Nordica återupptar linjen Karlskrona-Gdynia

Linjen Karlskrona-Gdynia firar 25 år i år. Foto: Stena

Nu återvänder färjan Stena Nordica till Stena Lines färjelinje mellan Karlskrona och Gdynia. Stena Nordica, som är anpassat för att ta ombord både frakt och passagerare, har trafikerat linjen vid flera tidigare tillfällen och ersätter det mer fraktfokuserade fartyget Stena Baltica som lämnar Stena Lines flotta.

Under det senaste året har Stena Nordica vikarierat på Stena Lines linjer på Irländska Sjön och Nordsjön. Stena Nordica kommer att ersätta det mer fraktfokuserade fartyget Stena Baltica och samtliga fartyg på linjen kommer nu att ha ett mer enhetligt erbjudande för både fraktkunder och passagerare.

– Eftersom Stena Nordica tidigare seglat på linjen vet vi att hon fungerar väl här och är omtyckt av våra kunder. Hon tar dubbelt så många passagerare som Stena Baltica och har fler hytter och vilstolar, butik, lekrum samt en restaurang och bar med havsutsikt. Samtidigt erbjuder hon nästan lika mycket fraktkapacitet, säger Carl Mårtensson, Presschef på Stena Line.

Stena Nordica kommer att göra fem avgångar i veckan per riktning och tillsammans med systerfartygen Stena Vision och Spirit seglar Stena Line totalt 34 avgångar per vecka på linjen mellan Karlskrona och Gdynia.

– Linjen Karlskrona-Gdynia firar 25 år i år och är idag en viktig länk mellan Sverige och Polen såväl för turism som transporter. Linjen har också under pandemin stått stark och är idag en av de viktigaste linjerna i hela Stena Lines Europeiska nätverk, säger Carl Mårtensson.