Air Leap börjar flyga på Halmstad

83 flygstolar från Halmstad – Stockholm per dag. Foto: Halmstad City Airport

Air Leap fortsätter sin långsiktiga satsning på svensk inrikestrafik och startar  linjen Halmstad - Bromma. Linjen kommer till en början trafikeras med en Saab 340, men när reserestriktionerna börjar normaliseras står Air Leap redo att växla upp till ATR 72 med kapacitet för upp till 72 passagerare.

Inledningsvis kommer trafiken att bestå av en tur och retur, morgon och eftermiddag, måndag till fredag, med en extra avgång till Bromma på fredag eftermiddag med retur till Halmstad på söndag kväll. Flygplanstypen kommer till en början att vara en Saab 340 med plats för 33 passagerare. När efterfrågan ökar och reserestriktionerna normaliseras kommer vi att öka antalet turer samt öka kapaciteten av flygstolar genom att sätta in ATR 72 med kapacitet upp till 72 passagerare.

– Det finns ett stort önskemål från näringslivet i Halland att få igång flygtrafiken till Stockholm igen. Även privatresenärerna ser flyget som ett säkert och snabbt sätt att transportera sig till vår huvudstad. Vi satsar långsiktigt och ser att Halmstad som destination passar väl in i vår strategi när vi nu bygger det Nya svenska inrikesflyget, säger Jon Melkersson, vd Air Leap.

– Det är positivt att flygtrafiken för passagerare kommer igång igen och vi är glada att kunna erbjuda invånare och näringsliv i regionen ytterligare ett alternativ för flygresor till Stockholm. Det innebär att det finns 83 flygstolar från Halmstad – Stockholm per dag. Förhoppningen är att passagerarantalet växer till sig över sommaren så det finns ett bra utbud av resealternativ med flyg även till hösten, säger Magnus Edman, vd/Flygplatschef Halmstad City Airport.