Martin & Servera Logistik varslar 250 medarbetare

Martin & Servera varslar personal vid lagren i Umeå, Norrköping, Enköping och Halmstad. Foto: Arkivbild/Martin & Servera

Situationen med coronapandemin och de vikande försäljningsvolymer den orsakat inom restaurang- och besöksnäringen tvingar Martin & Servera att varsla personal vid de fyra lagren i Umeå, Norrköping, Enköping och Halmstad.

– Coronasituationen har drabbat restaurangbranschen och dess leverantörer hårt. Vikande försäljningsvolymer gör att vi tvingas ta en del svåra beslut som handlar om att säkra företagets framtid – och att trygga så många jobb som möjligt, säger Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin & Servera Logistik.

Det innebär att Martin & Servera Logistik nu lägger varsel om uppsägningar inom lagerverksamheterna i Umeå, Enköping, Norrköping och Halmstad. Totalt handlar det om 250 tjänster. I Umeå 30 tjänster, Enköping 45 tjänster, Norrköping 97 tjänster och Halmstad 78 tjänster, samtliga inom lager och produktion.

Korttidsarbete har varit ett viktigt verktyg för Martin & Serveras kostnadsbesparingar. Det statliga krisstödet kommer sannolikt inte att finnas kvar efter årsskiftet, vilket Martin & Servera nu måste förbereda sig inför. Viktigt att notera är dock att antalet uppsägningar inte behöver bli lika många som antalet varslade.

– Utsikterna framåt är osäkra och varslet skapar beredskap om vi får en mer långvarig situation med lägre volymer. Våra kunder kommer fortsatt att kunna vara trygga med god service och säkra leveranser från Martin & Servera Gruppens bolag. De kostnadsbesparingar vi genomför påverkar inte vår förmåga att hantera försäljningen i bolagen och förändrar inte Martin & Servera Gruppens ambition om att vara bästa möjliga partner till våra kunder, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera Gruppen.

– Vi vet att marknaden kommer att vända uppåt igen. Vi vill alla se en levande restaurang- och besöksnäring i Sverige när den här krisen har klingat av, säger Liv Forhaug.