Lufthansas schema för evakueringsflyg förlängs

Lufthansa garanterar en viktig miniminivå för flygtrafikförbindelserna. Foto: Lufthansa

På grund av fortsatta nationella och internationella reserestriktioner kommer Lufthansas schema för evakueringsflyg primärt att förlängas till slutet av maj. Vissa anslutningar kommer också att inkluderas i detta schema. Lufthansa garanterar således en viktig miniminivå för flygtrafikförbindelser och bidrar till tillhandahållandet av grundläggande transporttjänster.

Det reducerade schemat för evakueringsflyg innehåller en ny anslutning med Lufthansa från Göteborg till Frankfurt, med början 18 maj och flyger sedan tre gånger i veckan. I Sverige tillkommer denna anslutning utöver den redan befintliga dubbla dagliga Lufthansa-avgången från Stockholm till Frankfurt samt SWISS-flyg två gånger i veckan till Zürich.

Lufthansa erbjuder alltså totalt 15 långdistansflygningar per vecka: tre gånger i veckan vardera från Frankfurt till Newark och Chicago , Sao Paulo, Bangkok och Tokyo. Dessutom erbjuder Lufthansa nu 330 flygningar per vecka från sina nav i Frankfurt och München till de viktigaste städerna i Tyskland och Europa i stället för de tidigare 280. I Europa kommer följande destinationer att erbjudas från och med den 18 maj: Helsingfors, Tallinn, Vilnius, Stockholm, Oslo, Göteborg, Köpenhamn, Warszawa, London, Amsterdam, Bryssel, Paris, Zürich, Genève, Wien, Milano, Rom, Lissabon, Porto, Barcelona, Madrid och Aten.

Ursprungligen gällde de redan kraftigt reducerade avgångarna till 17 maj. Från och med idag kommer de ytterligare avbokningarna att implementeras successivt och passagerare att informeras om förändringarna. SWISS kommer också att fortsätta att erbjuda tre långdistansflyg i veckan till Newark från Zürich och Genève, utöver en väsentligt reducerad tidtabell för kort- och medellånga flygningar till utvalda europeiska städer.

Eurowings kommer att fortsätta att tillhandahålla grundläggande tjänster på flygplatserna i Düsseldorf, Hamburg, Stuttgart och Köln med ett schema som erbjuder inrikesflyg inom Tyskland och anslutningar till utvalda europeiska destinationer.