Colliers hyr ut 40 000 kvadratmeter i Malmö

Hyr ut 40 000 kvadratmeter nyproducerat lager i Malmö åt MG Real Estate. Foto: Colliers

Colliers har vunnit uppdraget att hyra ut cirka 40 000 kvadratmeter nyproducerat lager i Malmö åt MG Real Estate. Det är Malmö Stad som fått klartecken att sälja 66 500 kvadratmeter mark i Norra Hamnen till MG Real Estate, som har för avsikt att bygga en logistik- och kontorsanläggning i området under namnet Malmö Industrial Park.

– Vi jobbar nu aktivt med att presentera denna långsiktiga möjlighet för hyresgäster i Öresundsregionen, säger Anders Johansson, Associate Director Industrial & Logistics på Colliers.

Christopher Wiingaard Thomsen, Commercial Manager Nordics på MG Real Estate kommenterar:

– Vi har alltid haft ett starkt samarbete med Colliers internationellt. Därför var det ett naturligt val att använda oss av Colliers svenska team för att hyra ut MG Park Malmö. Vi har tro på deras kapacitet och ser fram emot ett effektivt teamwork.

MG Real Estate är den första utomnordiska aktören som köper mark i området. De är sedan tidigare framgångsrika i Danmark och framgången och efterfrågan gör att de vill expandera i Norden.

- Det här är en spännande och offensiv satsning av en MG Real Estate, som är ett fascinerande och snabbt växande bolag på den europeiska marknaden, säger Erik Wallin, Associate Director Industrial & Logistics på Colliers.