Fler passagerare på Norrköping Airport

Allt fler resande på Norrköping Airport. Foto: Norrköping Airport

Januari och februari har börjat med ökande passagerarsiffror för chartertrafiken från Norrköping Airport. Till och med februari är ökningen blev 9 procent till cirka 14 300 resenärer. Det är de klassiska resmålen Kanarieöarna med Gran Canaria och Teneriffa som ligger bakom ökningen.

– Vi är glada för en bra start den här vintern. Vi har haft lite färre avgångar men med de större Boeing 767-planen med plats för 328 passagerare istället för mer normala ca 190-sätes maskiner, säger Norrköping Airports vd Ola Matsson.

Under sista veckan av februari började rädslan för Coronaviruset visa sig i resandet. En utveckling som har förstärkts i och med att norra Italien också räknas som ett riskområde.

– Nu i mars påverkas resandet generellt väldigt kraftigt i hela Sverige och världen, inte bara till Italien, Kina, Iran och Sydkorea. Pendeln har helt enkelt slagit över. Man måste komma ihåg att det för närvarande inte är farligt att resa t ex till Kanarieöarna eller andra resmål där inga virusutbrott liknande Italien sker, avslutar Ola Matsson.