Ny rapport om Eskilstunas logistik-verksamhet

Flygbild över Eskilstuna Kombiterminal. Foto: Eskilstuna-Strängnäs Logistik

Logistikkonsult Pär Sandström har analyserat marknaden för logistikverksamhet i Stockholm/Mälardalen och intervjuat många företag i regionen för att se vilka förutsättningar Eskilstuna har för att fortsätta utvecklas som logistikregion.

 - När man analyserar Eskilstunas logistiska förutsättningar slås man av att en plats så central i Mälardalen med absolut närhet till Stockholm kan ha en så pass god tillgång till kvalificerad arbetskraft och mark i bästa läge. Och när man pratar med utländska logistikkollegor om en bra knutpunkt för nordisk distribution baserat på en effektiv redundant infrastruktur och närhet till demografisk tyngdpunkt känns det som att Eskilstuna hamnar högt upp på deras intresselista. Själv tror jag att Eskilstunas dynamiska näringslivsklimat och kommunledningens aktiva engagemang i näringslivsfrågor är väl så viktiga faktorer för företagens vällevnad, säger Pär Sandström.

I rapporten ”Eskilstuna logistikregion och etableringsbeslut” redovisas vilka faktorer som är viktiga för etablering av logistikverksamhet och vilka förutsättningar Eskilstuna har för att möta marknadens behov. Rapporten tar bland annat upp frågeställningar kring logistisk effektivitet, logistikkostnader och lokaliseringsskäl.

Rapporten är framtagen av logistikkonsult Pär Sandström som har en gedigen kompetens inom området med erfarenheter bland annat från Riksbanken, Regeringens Logistikforum och Stadium.

Rapporten kan läsas på Eskilstuna Logistiks hemsida eller beställas från: info@eskilstunalogistik.se

Se även: www.eskilstunalogistik.se