Atea prisat av Konkurrensverket

– Atea har branschens tuffaste mål att minska koldioxidutsläpp, säger Andreas Rydell, chef kvalitet och miljö på Atea. Foto:

Konkurrensverket har utsett Atea som Utmärkt hållbar leverantör 2015. I motiveringen lyfts Ateas kontinuerliga hållbarhetsarbete och kommunikation av resultat som en positiv kraft vid upphandlingar.

 – Vi är väldigt stolta över priset och det är en bekräftelse att det vi gör inom hållbarhet är relevant för branschen, säger Andreas Rydell, chef kvalitet och miljö på Atea.

Konkurrensverket nämner Ateas klimatmål, verifiering av miljöbesparingar och uppropet mot konfliktmineraler som goda exempel på ett kontinuerligt hållbarhetsarbete.

– Atea har branschens tuffaste mål att minska koldioxidutsläpp. Vi erbjuder våra kunder återvinning av it-produkter via vår anläggning i Växjö och tillsammans med branschen gjorde vi förra året ett upprop mot konfliktmineraler i it-produkter. Det är några av de hållbarhetsfrågor vi arbetar med, säger Andreas Rydell.  

Avsikten med uppropet mot konfliktmineraler, det vill säga mineraler som kommer från gruvor i konfliktområden, är att branschen tar ett gemensamt ansvar för hela produktionskedjan. Hittills har uppropet samlat 320 företag och organisationer. 

Konkurrensverket vill med priset Utmärkt hållbar leverantör ”lyfta goda exempel på företag som arbetar seriöst och innovativt med att möta ökade krav på miljö och social hänsyn”.